Валентин Касабов загуби битката с коварната болест

Валентин Касабов загуби битката с коварната болест

Роденият в Бургас депутат от коалиция "Обединени патриоти" - Валентин Касабов загуби битката с COVID-19. Новината бе съобщена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на пленарното заседание, предаде Vesti.bg.

"Снощи след кратко боледуване ни напусна завинаги нашият приятел и колега и народен представител от 3-ти избирателен район - Варна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му", каза Караянчева.

След това по предложение на Цвета Караянчева паметта на Валентин Касабов бе почетена с едноминутно мълчание от пленарната зала.

Валентин Касабов беше заместник-председател на НФСБ. 

Той е роден на 6 февруари 1958 г. в Бургас, в семейството на лекари. Завършва "Българска филология" във ВТУ. Влиза в политиката през 1999 г. като представител на "Движение Георгьовден", след това преминава в "Атака". През месец май 2011 г. е един от учредителите на партия "Национален фронт за спасение на България", на която е избран за съпредседател.

През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на "Патриотичния фронт" и "Обединените патриоти" от 2 МИР-Варна.

Поклон пред паметта му!