IMG_3272

IMG_3272

Детската градина в Гюльовца стана на 25 г.

Кметът на община Несебър Николай Димитров посети събитието, за да уважи ръководството и малките възпитаници с техния празник. Той сподели, че от началото на този мандат, общинска администрация работи много усилено в социалната сфера, а както всички знаят вече, след изграждането на пристройки и надстройки на четири детски градини на територията на общината и ремонтирането и обновяването на всички останали, проблем с местата в детските заведения няма. Ремонт беше направен и на ЦДГ „Усмивка”, а кметът подчерта, че и за в бъдеще общината ще помага на детското заведение, за да може възпитаниците му да прекарват голямата част от времето си в чудесни условия.IMG_3278

Детската градина отваря врати през май 1986 година и вече 25 години успешно осигурява предучилищната подготовка на най-малките жители на селото. По случай рождения си ден, децата и екипа на детското заведение зарадваха родители и гости с тържествен концерт-спектакъл, в който взеха участие и двете групи - „Мики Маус” и „Мечо Пух”, както и бивши възпитаници на детската градина. Празника посетиха още общински служители и директори детски градини.

С чувство на заслужена гордост, директорът на ЦДГ „Усмивка” госпожа Христина Касамаркова постави началото на тържественото честване. В своето слово директорката разказа накратко историята на детската градина, отдавайки дължимото на всички директори и служители, допринесли за утвърждаването на ЦДГ „Усмивка” като авторитетно детско заведение, гарантиращо отлично ниво на образователно-възпитателна работа и предучилищна подготовка. Думи на благодарност и признателност отправи директорът и към община Несебър – основен фактор за непрекъснатото обновяване на материално-техническата база на детската градина, отговаряща на всички съвременни изисквания.

По случай юбилейната годишнина специална грамота от детското заведение получи Станка Вълчева Хараламбова, която работи като помощник-възпитател в детското заведение от създаването му през 1986 г. до момента. С впечатляваща артистичност на празничната сцена излязоха настоящи и бивши възпитаници на детската градина.   След песента „Честит рожден ден, детска градина” на сцената звучаха песните „Ало мамо”, „Звездички”, „Шаро”, „Козле”, вихриха се атрактивни танци - „Жабки”, „Пчелички”, „Помпони”, „Моми с воал”, ръченица, моряшки танц и рап. Вълнуващият спектакъл завърши с церемония за връчване на удостоверенията на юбилейния випуск на детската градина – децата от подготвителна група, които през есента ще пристъпят училищния праг. Освен с аплодисментите и възхищението на гостите, труда и таланта на децата беше възнаграден и с празнична торта.