Димитър Стоянов: На изборите ще сме в широка коалиция общинският председател на БСП Бургас Димитър Стоянов. Той не скри, че от партията имат интерес за съвместни действие с Неправителствените организации.

 

69 са номинираните кандидати за общински съветници на партията в Бургас. Пет от тях са били съветници, двама от които действащи. 40% от тях са до 35 години, един е над 60 години. Всички са с висше образование, степен "Магистър". "Ще дадем възможност на членската ни маса да се запознае с кандидатите за съветници. Затова започваме серия от срещи", каза Стоянов. Първата от тях ще бъде на 22 февруари в комплекс "Изгрев", на 23 февруари в комплексите "Меден рудник" и "П.Р.Славейков", на 24 февруари в хотел "Космос", а на 1 март в РУАТОН "Приморие". Хората, които ще ги подкрепят ще се запознаят първо с номинираните в съответните райони. След това ще има представяне на кандидатите и в другите комплески на града.

"Изчерпана е възможността да бъде издигнат независим кандидат подкрепен от нас. Всички знаем, какво става при издигната кандидатура в Бургас, но неподкрепена в София и наложен кандидат-кмет от София. В този случай губим изборите в Бургас. Няма проблем да загубим и сега, ние сме свикнали. Но искаме да спечелим", обясни Димитър Стоянов.

Според него ще има две десни кандидатури в Бургас. "Димитър Николов се възприема добре от бургазлии, въпреки че не се свързва в централното ръководство с ГЕРБ и с провалите на ГЕРБ", каза още Димитър Стоянов (на снимката вдясно).

 

Теодора Петрова