Дневен център за деца с увреждания празнува 10 години , на което присъстваха генералният консул на Турция в Бургас Сибел Еркан, областният управител Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов, педагози, социални работници, родители.

 

 

Дневният център е първият подобен в Бургас и областта. Създаден е със съвместните усилия на Общината, предоставила безвъзмездно сградата и средства за реконструкция, Националния център за социална рехабилитация и Фламандската федерация на инвалидите в Белгия. Центърът ползва безплатно общинската услугата "Позвъни и се вози".

В приветствието си към екипа на центъра кметът Николов увери присъстващите, че подкрепата на Община Бургас ще продължи и занапред.

Център "Св. Николай Чудотворец" е с капацитет за осигуряване на дневна грижа за 24 деца от 5 до 16-годишна възраст, както и деца, които посещават само определени процедури. Работи се в интердисциплинарен екип - психолог, социален педагог, логопед, кинезитерапевт, лекар и  арт терапевт. Основните насоки на работа са социална адаптация и интеграция, пълноценно обучение, възпитание, корекция, компенсация и рехабилитация, подготовка за самостоятелен живот, подпомагане процеса на адаптация на децата с физически, говорен или умствен дефицит, както и на техните родители, в условията на големия град.