DSC_6494

DSC_6494

До 30-ти януари готов проекта за ограда на границата

въпрепятстващ тип. То трябва да бъде изготвено от Министерството на вътрешните работи. Трябва да бъдат определени и приоритетните участъци и срокове за изграждането му. Това реши на свое заседание днес Министерският съвет. Той прие неотложни мерки във връзка с миграционния натиск по границата на Република България. Решението предвижда продължаване на поетапното изграждане на оградата по южната граница на страната.

Министърът на вътрешните работи и министърът на отбраната в срок до 23 януари следва да предложат необходимите изменения и допълнения в подзаконовата нормативна уредба, с които да се гарантира ефективно взаимодействие във връзка с охраната на границата и да се създадат възможности за логистична подкрепа от страна на Министерството на отбраната при осъществяване на охраната и наблюдението на държавната граница от органите на МВР.

Министерството на земеделието и храните ще продължи изграждането на нови и ремонта на съществуващи горски пътища в обхвата на дейност на Югоизточно държавно предприятие.

Контролът и координацията по изпълнението на решението са възложени на заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси.