nikolova_6

nikolova_6

До 4 месеца почват канализацията на Българово

а средствата по него са по оперативна програма "Регионално развитие".

"Предстои да започнат процедурите по избор на изпълнител на строително-монтажни дейности", каза зам.-кметът по екология и евроинтеграция Атанаска Николова.

Освен канализацията, в проекта са предвидени и средства за строителство на частична дъждовна канализация. По този начин ще бъде решен проблемът с наводненията след обилни валежи в най- невралгичните места в града.

Местни жители се обърнаха към зам.-кмета с молба за съдействие, когато се поставят тръбите на канализацията, да се работи и по водопреносната мрежа.

Кметът на Българово Йордан Йорданов представи в резюме и проекта за саниране на читалището в размер на 100 000 лева, който ще бъде финансиран от фонд "Козлодуй". Той изрази удовлетворението си от успешния проект, пилотен за общината, за компостиране на зелени отпадъци, който се реализира в Българово.

Местните жители получиха и уверение  от управителя на  почистващата фирма "Титан Бургас" - Борислав Ангелов, че до 2-3 месеца повредените кофи в Българово ще бъдат подменени с пластмасови.