DSC_5937

DSC_5937

Два филма с еднаква оценка на СФФ "На брега" на режисьора Мирослав Момчилович (Сърбия). Така те водят във временната класация, според зрителския вот. След тях е филмът "Витоша" на режисьора Любомир Младенов с оценка от 5.35, следван от "Табу" на режисьора Мигел Гомеш с 4.73.

Всеки зрител в общинското кино "АБ" има право да гласува за филма, който гледа. Оценяването става по шестобалната система. Филмът с най-висока оценка ще получи приза на публиката. Награда ще има и за заглавието, определено като най-добро от журито на фестивала.
"София филм фест на брега" продължава до 22-ри март. Прожекциите са всеки ден в общинското кино "АБ", което се намира в драматичен театър "Адриана Будевска". Днес от 18.00 часа зрителите ще могат да гледат и българския филм "Джулай" на режисьора Кирил Станков.
11-то издание на фестивала се организира от сдруженията "Арт фест" и "На брега", с финансовата подкрепа на община Бургас. Тазгодишното издание е в памет на журналистката Йорданка Ингилизова, която бе негов кординатор през годините.
Текст Десислава Георгиева
Снимка Лина Главинова