DSC_6485

DSC_6485

Двама българи в оркестъра на Щраус произведения на фамилията композитори Щраус, на Франц Легар и Роберт Щолц. Оркестърът зареди ценителите на класическата музика с празнично настроение.DSC_6476

Заради големия интерес към гостуването на "Щраус Оркестра Виена", бяха пуснати в продажба билети за втори концерт. Така музикантите изнесоха два спектакъла - от 18 и от 20 часа. А след края и на двата, мнозина отнесоха със себе си и диск или DVD със записи на оркестъра.
Той е създаден през 1978 година в австрийската столица Виена и покорява с изпълненията си световните сцени на Стария контитент, както и тези в Америка, и Азия. Ценителите на хубавата музика и в частност на творчеството на Йохан Щраус - баща и Йохан Щраус - син, DSC_6466в Бургас се насладиха на техните произведения, изсвирени от виртуозните музиканти. Публиката се наслади и на един от най-добрите диригенти - Петър Гут, който дирижира с цигулка в ръка. Гут е един от най-ревностните последователи на творчеството на фамилията Щраус. Диригентът успя да направи зрителите съпричастни със случващото се на сцената. На моменти те дори бяха 28-ми член на оркестъра, като свириха с уста, пляскаха с ръце, смееха се при даден от Петер Гут знак.
Финалът на концерта се превърна в истинска наслада, щом прозвучаха "На тихия син Дунав" и "Радески марш", с които традиционно завършва новогодишния концерт на Виенската филхармония.
Концертът на "Щраус Оркестра Виена" в Бургас е част от националното им турне у нас, което се организира от "Арт Бг".