Инцидентът е станал заради неспазване на дистанция. Снимка Архив Черноморие-бг

Инцидентът е станал заради неспазване на дистанция. Снимка Архив Черноморие-бг

Две жени от руенското село Добра поляна се оказаха в болница след катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал на 24-ти октомври около 16.50 часа на пътя Руен - Добра поляна. Лек автомобил "Фолксваген голф", с бургаска регистрация, управляван от 42-годишна жена от Добра поляна предизвиква катастрофа. След удара жената е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества – втората проба била положителна за употреба на опиати.

42-годишната водачка поради неосигуряване на достатъчно странично разстояние при изпреварване допуска удар с лек автомобил "Фолксваген голф", с бургаска регистрация, управляван от 49-годишна жена от Добра поляна. От удара в предната част на изпреварвания автомобил, "Фолксваген"-ът, управляван от 42 годишната жена, навлиза в крайпътен отводнителен канал и впоследствие спира на пътното платно. Изпреварваната лека кола също губи контрол и навлиза в крайпътен отводнителен канал вдясно от пътя.

От удара пострадали - 42-годишна жена от първата кола, която е настанена за лечение в бургаска болница с контузия на корема, 48-годишна пътничка във втората кола, която получила оток на дясното око, прегледана и освободена за домашно лечение и водачката на втория автомобил, която е с фрактура на прешлен, настанена за лечение в друга бургаска болница.