DSC_8283

DSC_8283

Екип на Chernomorie-bg мина по трасето на "Офроуд Бургас" най-атрактивната част от ралито. Тазгодишното му издание се организира от "ГЕА Офроуд 4х4" и "Vromos". Това е петият, заключителен кръг от Републиканския шампионат по офроуд.DSC_8260

Домакините качиха екип на сайта в джиповете, с които участват в състезанията. Високо проходимите автомобили са пригодени за такъв тип състезания, при които трасето минава през трудно достъпни местностти. Седалките са изработени специално, предпазните колани пристягат, така че при развиване на висока скорост шофьорът и навигаторът да останат на местата си. Задължително се използват и каски, защото не са изключени и случаите на обръщане на автомобила, по време на шофиране. DSC_8272Всеки екип потегля от старта с пътна книга със ситуациите. Навигаторът трябва да разчете правилно всяка, за да даде точната информация на съекипника си, който е зад волана. Състезателите стартират на определено време и се движат един след друг. Класирането се определя според времето, за което е взета дистанцията.
Правилникът не разрашава на организаторите да се състезават, когато домакинстват ралито. Затова пък журналистът Десислава Георгиева и фоторепортерът Лина Главинова от Chernomorie-bg минаха по трасето преди участниците. DSC_8275Резки завои, водни участъци, стръмни изкачвания и екстремни спускания по кален и хлъзгав участък. Такива бяха условия на пясъчната кариера за всички - мотори, АТV, джипове. "Мицубиши"-то на "ГЕА Офроуд 4х" с лекота преодоля трасето, оставяйки дъжд от кал, изхвърлян от гумите на джипа. Калта по обувките и дрехите на екипа на сайта си заслужаваше, заради адреналина и емоциите.
Финалът на "Офрод Бургас" е тази вечер в квартал "Сарафово", когато зам.-областния управител на Бургас Атанас Терзиев ще награди победителите в отделните класове - Т1, Т2, "Любители" и "Мото".
Очаквайте по-късно днес репортаж от състезанието и крайното класиране със снимки.
Снимки Лина Главинова