Belasica

Belasica

Екипажът на кораба "Беласица" първи ще посрещне новата година

командването на капитан Николай Николов ще се поздравят с празника и ще отворят нова страница във вахтения дневник на границата между Индийския и Тихия океан.

Корабът, който Параходството прие във флота си на 15 декември, ще продължи плаването си към Индия, съобщиха от пресслужбата на компанията.
Минути след "Беласица", наздравица ще вдигнат и на борда на моторния кораб "България", който също е сред новите попълнения на БМФ. Екипажът с капитан Генчо Христов ще празнува, след като е отплавал от Филипините.
Последни ще изпратят отиващата си 2011 година екипажите на корабите "Царевец" и "Свилен Русев" в Атлантическия океан. моторният кораб "Царевец" с капитан Росен Нешков ще подхожда към бреговете на Канада. Корабът "Свилен Русев" с капитан Стойчо Георгиев ще се подготвя за влизане в аржентинско пристанище.
Параходство БМФ изпраща 2011 година със стабилни финансови резултати и със завоювани позиции на международния фрахтов пазар. Компанията попълни флота си с три нови 30 700-тонни кораби: "Люлин", "Осогово" и "Беласица", като в процес на строителство е и четвърти кораб от същата серия, който ще носи името "Родопи". Тези успехи на най-старата и най-голямата българска шипингова компания бяха отбелязани и от Българската морска камара, която присъди годишната си награда "Свети Никола" за личен принос в развитието на българското морско стопанство на изпълнителния директор на Параходство БМФ Йонко Йонков

Днес+