galeriya

galeriya

Франкофонският фестивал "Солей" започва в Созопол

със съдействието на Посолството на кралство Белгия в Република България ще представи шаржове на най-известните политически дейци и важни политически събития в Европа през последните години. Изложбата ще бъде подредена на площада пред Амфитеатъра и ще бъде открита в 18.00 ч.

Официалното откриване на фестивала е от 20.30 ч. в амфитеатъра с концерт на "Сентиментъл Суингърс" и секстета на Михаил Йосифов - "Бурлеска".

В рамките на десетдневния фестивал жителите и гостите на града ще могат да посетят още пет изложби, които ще бъдат представени в Археологическия музей и в художествената галерия. С голям интерес се очаква и представянето на уникална колекция от бижута и скъпоценни камъни на водещи европейски фирми.Специален акцент на фестивала е кулинарната тема, която ще бъде представена със семинар и с фотоизложба. За ценителите на френската поезия, организаторите са подготвили приятна изненада.

Джаз концерти, които са запазена марка на фестивала ще радват зрителите всяка една от фестивалните вечери, а с танцовия спектакъл "Les neuf burlesque", който е продуцират специално за фестивала ще бъде закрита седмицата на франкофоните в Созопол.

На 17 юни, неделя от Созопол директно ще се излъчи предаването "В неделя x3"’ по БНТ, специално посветено на приключилия Втори Международен франкофонски фестивал "Солей" и началото на летния туристически сезон в град Созопол. Мото на предаването е "Созопол – фестивален град".