DSC_5670

DSC_5670

Галерия Бургас с награди за 8-ми март

 художнички бяха избрани сред 22-те участнички на откритата снощи Осмомартенска изложба на жените - художнички.DSC_5674 За четвърта поредна година галерия "Бургас" събра накуп най-изявените и талантливи майсторки на четката от морския град. Лично меценатът и собственик на артсалона Руси Куртлаков е поканил дамите, за да наредат своите платна в "Бургас", научи сайт Черноморие. В атрактивния вернисаж свои творби показват плеяда художнички, популяризирали от години Бургас не само, като национален, а и световен град на културата. Така редом с платната на доайенката на бургаския арт Райна Рачева,DSC_5675 следват творби на Анета Краева,  Пенка Седларска, Алла Стоянова - Королеева, Лидия Кунева. Списъкът породължава с Цветанка Цветанова и се сигне до младото поколение художнички - Катя Тенекеджиева, Лора Янева, Женя Адамова, Надя Пейовска. Сред 22-те участнички във вернисажа се включва и архитект  Йорданка Георгиева. Дамата дебютира с пейзажа "Вълшебни водопади". В осмомартенската изложба на жените - художнички от Бургас могат да се видят  56 творби. За изографисфането им  са  използвани  различни видове техника. Пейзажи, натюрморти, фигурални композиции, портрети, абстрактни неща са показани в празничната изложба.

Винаги в навечерието на 8-ми март меценатът и художник Руси КуртлаковDSC_5660 организира изложба, в която кани дами, поели по не лекия път на изобразителното изкуство. Така той отдава почит към жената-творец, която  не спира да създава платна, въпреки различните конюнктурни и политически трусове, които ни съпътстват в днешното демократично време.

Осмомартенската изложба в галерия "Бургас" ще може да се види до 2 април включително. Творбите са изложени на показ. А за изкушените да купят картина остава само да се обадят в галерията. "Какво по- хубаво да подариш картина на любимата жена и майка? Това е стойностен и незабравим подарък, който остава завинаги", припомнят хора от гилдията на художниците в морския град.