GDulgerov

GDulgerov

Георги Дюлгеров с приза на публиката на конкурс в Талин

който се проведе в Талин, Естония. Бургазлията е единственитя българин, който представи страната ни на престижния музикален форум. В него тази година са участвали 21 индивидуални изпълнители, дуети и трио. Свои представители са имали Казахстан, Грузия, Израел, Русия, Чехия, Литва, Естония и други. Фестивалът е за оперна, поп и естрадна песен.

По регламент всеки певец изпълнява по две песни, едната от които задължително на неговия роден език. Георги Дюлгеров е изпял "Защо се сбогувам" по негова музика, текст на Радостина Колева и аранжимент - Руслан Карагьозов и "Самотни мъже" на италианската група "Пух". "Защо се сбогувам" бе сред 12-те финални песни на националния конкурс "Бургас и морето" през 2006 година.

С невероятното си изпълнение Георги Дюлгеров успява да се класира на финала. Тогава пред препълнената зала на драматичния театър в Талин той изпяла "Камино". "Беше много вълнуващо да пея на рождения си ден и да видя как десетки хора стават на крака и ме аплодират", сподели Георги Дюлгеров. Така той успява да грабне зрителите и да получи тяхната подкрепа. "За мен тази награда е изключително ценна, защото се дава от публиката", допълни бургазлията.

След броени дни на него му предстои друго участие на фестивал. На 21-ви септември той и Гергана Великова ще представят песента "Море от синева" по музика на Георги Русев (Г.Р.А.С.), текст - Мартин Кърнолски на конкурса "София пее". На предишно издание на феста Дюлгеров спечели втора награда.