DSC_9059

DSC_9059

ГЕРБ в Несебър се разграничи от съветниците си Николай Димитров за вдигане на данъка върху недвижимите имоти. По-рано със своя декларация ГЕРБ се разграничи от така предложените промени, а на събрание на общинското ръководство на партията беше взето решение представителите на ГЕРБ в местния парламент да се съобразят с него, съобщиха от областния пресцентър на партията. 

"Темата с данъците е изключително важна за нашите съграждани и смятаме, че като партия трябва да носим отговорност при вземането на решения при подобни казуси. Неспазването на решенията на ръководството ще бъдат коментирани на следваща сбирка на партийната организация.

Относно промяната на данъка ние продължаваме да подкрепяме тезата, че подобно необосновано и драстично увеличение ще доведе до по-ниска събираемост на приходите. Респективно и до високо ниво на задлъжнялост сред местното население и бизнеса", се казва в декларацията, разпространена от пресцентъра на ГЕРБ.

"През 2015 г. от данъка върху недвижимите имоти са събрани 7 460 668 лева. Ако данъкът се увеличи само с 50%, това се равнява на допълнителни 3 730 334 лева, които никой не знае как ще бъдат разходвани", пише още в декларацията.