DSC_0325

DSC_0325

Гимназия "Г.С.Раковски" в Бургас ще приеме 182-ма ученици

- френски, испански и италиански. Наред с основния чужд език всички интензивно ще изучават още от първата година и английски език.

За следващата учебна година кандидатите, завършили VII клас, ще бъдат разпределени в три паралелки с профилирана подготовка по френски с английски език, също три ще са паралелките и с интензивно изучаване на испански с английски език, една ще бъде паралелката с италиански език. Във всички паралелки ще бъдат приети по 26 ученици.

При кандидатстването трябва да се знае, че посочването на един от трите основни езика не осигурява класиране за останалите профили, независимо че учебното заведение е едно. Следователно в заявленията за кандидатстване трябва да бъдат изброени всички желаещи профили поотделно. Класирането се извършва въз основа на сбора от удвоените оценки от тестовете по български език и литература и по математика, към който се прибавят оценките по български език и литература и по математика от удостоверението за завършен VII клас. Така максималният бал става 36.