Нарушителите са установени след проведена полицейска акция. Снимка Архив Черноморие-бг

Нарушителите са установени след проведена полицейска акция. Снимка Архив Черноморие-бг

Глобиха трима водачи на автомобили с по 2000 лева, след като са отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици и са им отнети шофьорските книжки, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас.

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани четири лица, сред които и 25-годишна криминално проявена бургазлийка. Образувани са две бързи производства и две преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерно е задържането на 22-годишен помориец и последвалото претърсване на дома му, разположен на улица "Княз Борис I", при което са открити две торбички със суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло 15 грама.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 42 години. 20 годишния водач е бургазлия, управляващ л.а. „Ауди“, с бургаска регистрация – установено е, че същият шофирал след употреба на канабис и кокаин. 21-годишния водач е от София и управлявал л.а. „Фолксваген Голф“, със софийска регистрация, след употреба на канабис. Другите двама водачи – на 39 години от Созопол и 42 години от варненския град Суворово. Созополчанинът е шофирали след употреба на кокаин и опиати, а варненецът след употбера на амфетамин, метамфетамин и канабис.