Хипнотерапевт: Исус не е Бог, Христос е прякор

Книгата му развенчава мита за божествения произход на Исус Христос. Според авторът Исус Христос означава Спасител помазаник. А Христос било прякор.

 

Хаджипопгеоргиев твърди, че за написването на книгата си е използвал исторически факти и виденията на негови пациенти, които са били подложени на хипноза. Така са се върнали в минали животи и са разказали за живота на Исус.

"Исус не е умрял на кръста, а е употребен. Той е обичал народа си и затова е приел да участва в спектакъла наречен Възкресение", твърди авторът.

Думите му са скандални и не се приемат от вярващите. Но Хаджипопгеоргиев твърди, че сам търси скандала, защото чрез книгата си се опитвал да накара хората да мислят. Досега обаче няма нито един, който да е прочел книгата му докрай. Единствената може би е журналистката Мария Москова от Канал 0. Тя прие провокацията да направи интервю на живо на представянето на книгата му тази вечер в галерия "Богориди". Журналистката се опита да намери отговорите на въпросите, които е провокирала книга, докато я чела.

Авторът определя себе си като пантеист (пантеизмът е религиозно учение, което отъждествява Бога с природата б.а.), човек за когото Бог е във всичко.

"Вярвам в еволюцията на човека, в неговата сила", каза авторът. Той не вярва в религиите. Признава, че отношението му към християнството е негативно, каквото е и към всички религии.

 

Снимка Етелка Пирева