DSC_1770-1

DSC_1770-1

И НФСБ-СЕК с жалба за касиране на вота в Средец

от Руси Ангелов и Таня Тодорова - пълномощници на коалиция "НФСБ-СЕК" в общината. С нея се иска касиране на вота за кмет. Коалицията участва на местните избори с кандидат за кмет на общината - Живко Гърков. Ден по-рано, на 31-ви октомври, Гърков лично входира жалба с искане за касиране на вота. Като мотиви за това са посочени нередности, според кандидат-кмета, в два протокола. Същата жалба, като текст е входирана в ОИК Средец днес, но този път от пълномощниците на двете партии, които участват в коалицията, издигнала кандидатурата на Гърков за кмет.

Съгласно закона, окомплектованата преписка по жалбата, с приложени към нея копия на протоколите, трябва да бъде входирана в Административния съд в Бургас. От ЦИК, обаче, са пуснали съобщение до всички ОИК в страната, че не трябва да чакат да изтече крайния срок, а по най-бързия начин да предвижат документите до съда.

"Утре (2-ри ноември б.а.) ще входирам двете преписки в Административния съд в Бургас. В 14-дневен срок той трябва да се произнесе дали жалбите са основателни", коментира за "Черноморие" Ирина Камбурова - председател на ОИК Средец.

Галерия