DSC_7666

DSC_7666

И публиката с глас при избора на песен в "Бургас и морето"

да отбележи своята песен фаворит на листовката, която получава при закупуването на билет за конкурса. Така тя ще бъде седмия член на журито, което ще определи победителите тази година. То ще бъде в състав - Георги Христов - председател и членове: Руслан Карагьозов, Марияна Попова, Данчо Стълбицата, Гергана Дорийска, Йорданка Ананиева - зам.-кмет на община Бургас.

12 са песните, които ще звучат на финала на конкурса. За участие в тазгодишното издание бяха изпратени 120 песни, 20 от тях не бяха допуснати заради несъответствие с регламента на "Бургас и морето". За първи път подборът бе направен чрен анонимно гласуване. Другата новост тази година са и паричните премии за трите песни, класирани на първо, второ и трето място. Техните автори и изпълнители ще си разделят съответно хонорар от 7 000, 4 000 и 2 000 лева.

Сценарият на конкурса тази година е поверен на бургаския поет Пейо Пантелеев, режисьор е Радой Николов. Общината разчита на музикалната подкрепа на двама консултанти - Красимир Гюлмезов и Борис Чакъров. Водещи на спектакъла ще бъдат Димитър Рачков и Мария Игнатова.

Песните в конкурса ще бъдат изпълнени от Дамян Попов, Ива Ралчева, Георги Дюлгеров, Александър Байчев, Маргарита Хранова и Денислав Новев, Искрен Пецов и "Латинопартизани", Бистра Александрова, Росица Кирилова, Галя Ичеренска, Мина Пенкова, Пламен Ставрев и Кристина Димитрова.

"По време на конкурса в специални урни ще се събират средства в подкрепа на Георги Найденов, за да продължи лечението си", каза зам.-кметът по култура в община Бургас Йорданка Ананиева.