Инспектор от Приморско стана полицай на месеца с почетната грамота на служителя се дават и три дни допълнителен платен отпуск. Поводът, по който на Атанас Атанасов е присъдено почетното отличие е свързан с разкриването на серия от взломни кражби от кафе-автомати, разположени по Южното Черноморие, като освен 13-те кражби на територията на Приморско, са разкрити още четири – от кафе-автомати в Несебър и Царево.

 

Атанас Атанасов започва в системата на МВР през 1995 година, като служител в "Охранителна полиция" към РПУ Приморско. През 1998 година се премества в "Криминална полиция", а десет години по-късно израства до офицерско звание отново в същото направление. Нееднократно през кариерата си е награждаван, като е получавал отличия от министъра на вътрешните работи – 07.10.2009 год., Ръководството на ОДМВР Бургас и Началникът на Районното управление в Приморско. Участвал е в разкриването на множество престъпни деяния, като сред най-запомнящите се са : убийството от миналата година в село Китен, 70–те домови и квартирни кражби, осъществени преди пет години в активния летен сезон и разкрити благодарение на коолективната работа на служителите от Районното управление в Приморско, изнасилването на чешка туристка, осъществено отново перз летния сезон и други.

Атанас Атанасов е семеен, с две деца. При получаване на наградата "Полицай на месец ноември" благодари на Началника на Районно управление "Полиция" - Приморско – комисар Галин Згуров, на колегите си и на разследващите полицаи, без които работата на полицейските служители не би била успешно финализирана.