DSC_0806

DSC_0806

Иван Алексиев положи клетва като кмет на Поморие и забрани цигарите

Той се закле заедно с 20-те избрани съветника. От първото заседание отсъсваше само един - Ради Георгиев от НДСВ.

Сесията бе открита от областния управител Константин Гребенаров. Той поздрави всички и връчи на Алексиев огърлицата - символ на властта. На церемонията днес не присъства бившия кмет на общината Петър Златанов, който бе кандидат за трети мандат и загуби надпреварата на втория тур.DSC_0827

"Три пъти съм давал клетва - първият път в казармата, вторият път като общински съветник и третият като депутат. Днешната клетва е изключително вълнущава за мен, защото се заклехме пред нашия град да работим за развитието и просперитута му. Хората ни изпратиха тук с големи надежди, затова не бива да ги излъжем", каза в обръщението си към съветниците Иван Алексиев. Той подари на всички по едно копие от Закона за местното самоуправление и администрацията и запази един екземпляр и за себе си.

На сесията в Поморие днес приъстваха и депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Галя Милева, както и зам.-областната управителка на Бургас - Златина Дукова.

Ръководството на ОИК поздрави новия ОбС с торта, изработена във формата на герба на общината.DSC_0705

След като стана кмет Иван Алексиев освободи мястото си на депутат на следващата в листата на ГЕРБ - Диана Йорданова. Тя се закле като съветник в ОбС Бургас на 28-ми октомври. Сега обаче Диана Йорданова става депутат на мястото на Алексиев.

Първата заповед, която Алексиев ще издане в понеделник - 7-ми ноември, когато официално ще прекрачи прага на кметския кабинет ще бъде за спиране на тютюнопушенето в сградата на общината.