Иван Костов: Синята коалиция ще изпрати кандидат-президентска двойка на изборите Единият е президентската кандидатура, а другият е избора на кмет на София. Ние считаме, че тези два въпроса трябва да се решат едновременно, ако се постигне съгласие по тях, където вече доста са напреднали при изграждането на процедурите за кмет, добави Костов. Синята коалиция ще изправи своята кандидат президентска двойка, ще се регистрира и ще отиде на изборите вече с определени шансове за успех в някои големи градове и ние считаме, че тези шансове няма да бъдат илюзьорни. Мисля, че Синята коалиция ще има един кандидат за президент и негов подгласник, за който човек ще си струва да гласува.

Това, което очакваме да се случи във Варна от страна на ГЕРБ е да издигнат г-н Павел Димитров за кметските избори, коментира Костов. Това според нас не е силна кандидатура. 

По неговите думи Кирил Йорданов няма да бъде издигнат от БСП за кмет в морския град. Ние очакваме сегашния общински съветник Борислав Гуцанов да е тяхната кандидатура каза лидерът на ДСБ. Аз мисля, че това е благоприятната възможност ние да изпратим кандидат за кмет и общински съветници, добави още той. 

Тази ситуация може да се повтори в Пловдив, София и други големи градове в страната. По отношение на групировката ТИМ, ние сме единствените, които ясно сме застанали на политическа позиция за тежненията на гражданите по устроиствения план по Алея първа, заяви Костов. По неговите думи не е тайна, че ТИМ са направили огромни усилия да се преобразуват, така че да изглеждат като почтена формация. Те платиха някакви пари, одити, дали са успяли ще покажат изборите във Варна, защото в този град под една или друга форма се управлява от ТИМ, добави лидерът на ДСБ. От варненци зависи дали искат да бъдат управлявани по същия начин или не. Не е тайна, че групировката е била близка с последните три правителства.

 

 

Днес+