DSC_9326

DSC_9326

Извънредна сесия днес в Бургас, заради оставката на Маджарова

Зад искането застанаха групата на НФСБ, БСП и СЕК. Мотивите са искането са, че председателя нарушава правилника за работа на местния парламент и системно не изпълнява задълженията си.

На последната редовна сесия във вторник (18-ти декември), заради квалификации и грубо отношение от трибуната на ОбС Маджарова наказа двата съветника от НФСБ - Валентин Касабов и Георги Дражев. Точно групата на НФСБ е в основата на исканата оставка на Маджарова и бе подкрепена от съветниците от БСП и СЕК.

От ГЕРБ, които са мнозинство в ОбС, се обявиха против искането. "Половин година преди в страната ни отново да се проведат избори е очаквано опозицията да търси възможности да се появи в медиите. Нормално е в "мишена" да се превърнат хората с най-високи позиции в ПП ГЕРБ, за да могат покрай тях съветници, които не са входирали нито една конструктивна докладна в Общинския съвет, да се изявят публично.

Отчаяни са опитите на тези 16 души да сменят статуквото в Общинския съвет на Бургас. Разбираме, че имат желание те да определят реда и работата в местния парламент, но не ПП ГЕРБ, а бургазлии отказаха да им дадат тази възможност", се казва в декларацията на ГЕРБ, разпространена до медиите.

Снимка Лина Главинова