DSC_0061

DSC_0061

Кандидат-кметът на БСП в Бургас се усмихва от 9 билборда

, до Механотехникума, на изхода за София, в посока Несебър и други. Местата са избирани така, че да лика на Маринов да не остане незабелязан. Той се усмихва на минувачи и шофьори. Билболдът е изчистен и и наподобява рекламите на мъжка мода. За тези, които познават Маринов веднага светва лампичката, защо ги "гледа" от няколко метра височина. Има обаче и такива, които не са сред симпатизантите на червените и за тях това лице не "говори" нищо. Въпреки, че е изчистен от агитация (там дори не е изписано името на Павел Маринов), той привлича погледите. Явно в БСП са решили за започнат кампанията, макар и неофициална, за да презентират кандидата си и да не бъдат санкционирани за непозволен предизборен ПР.

"Няма никаква политическа агитация. На билбордовете няма лозунги. Много си харесваме кандидат-кмета, затова образа му е окачен в целия град", коментира пред Chernomorie-bg Атанас Зафиров - областен председател на БСП в Бургас.

Павел Маринов се появи в политическия живот на Бургас преди четири години. Тогава очакванията бяха той да е лицето на БСП в кандидат-кметската надпревара. На миналите местни избори обаче Маринов бе водач на листата им за общински съветници. Тогава червените успяха да вземат 5 места в местния парламент. Маринов напусна ОбС преди повече от 2 години, за да се посвети на проекта "Супер Бургас", върху който бе залегнала и предизборната кампания на червените тогава. Сега Маринов отново влиза в политиката, но този път в спор за кметското място.

Снимка Етелка Пирева