CveteLora

CveteLora

"Карай умно, искам живот" в памет на Лора

В памет на младото момиче, пометено от мотоциклетист на пешеходна пътека, днес жива верига спря за кратко движението по централната улица в морския град, където е станал инцидента. 

Идеята на близките на Лора е да призоват за повече внимание на пътя, за контрол от страна на властите, както и за повече мерки в Закона за движение, за да не се допускат повече човешки трагедии. 

За подкрепа на майката на Лора - Нели Петрова бе дошла и друга почернена жена Мария Баръмова, майка на 12-годишната Валя премазана на пешеходна пътека в Бургас на 17 юни. 

В България законът е такъв, че можеш да убиеш човек на пътя и да избягаш в чужбина. Това разказаха почернените жени, визирайки факта, че шофьорите убили децата им са на свобода и все още без повдигнати обвинения. 

"Господа депутати събудете се, не чакайте някой като мен да дойде при вас, за да настъпят промени в Закона за движение по пътищата. Нека всички да знаят, че на пътя не може да има своеволия", каза Баръмова. 

"Половината ми сърце остана в гроба с Лора, но другата половина е на другата ми дъщеря и заради нея ще се боря, за да има промени и по пътищата да има правила", каза Нели Петрова. 

За съжаление обаче, минути след като бе пуснато движението за автобусите от градския транспорт, шофьори с лични автомобили, преминали между рейсовете, не се поколебаха да минат върху цветята и транспаранта, неприбрани още от пътното платно.

Днес+