nagrada_800

nagrada_800

Карнобат с приз за социална политика

на доставчиците на социални услуги Люк Зердерло, който лично връчи наградата на кмета Георги Димитров.

Пред участниците във форума беше обявено, че Карнобат получава престижната награда за своята социално отговорна политика и принос в социалното и европейско развитие на България.

Проявата беше организирана от Националната асоциация на социалната отговорност и Националното сдружение на общините.

Малко след получаването на наградата кметът Георги Димитров сподели, че социална политика може да се провежда единствено от хора с горещи сърца, които са призвани за това.

Община Карнобат стана първата в страната, където бяха открити нови центрове за настаняване  от семеен тип по проекта "Да не изоставим нито едно дете". Заради добрите си практики в деинституционализацията на домовете за деца с увреждания общината беше обявена като модел за подражание от министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов.

В началото на годината кметът Георги Димитров и неговия екип призоваха държавата да професионализира професията "социален работник" и да подготвя квалифицирани кадри още от училищните паралелки.

В момента на територията на община Карнобат работят  два  центъра за настаняване от семеен тип, в които има 25 деца и един център, където се полагат грижи за 15 възрастни.