DSCF0862

DSCF0862

Клубът по водна топка трети в страната спечелено на престижен турнир в София. Бургаските ватерполисти бяха единствените представители от извън столичните клубове в международната проява.

Международният турнир се състоя в подкрепа на София и югозападен регион- кандидат за европейска столица на културата 2019. Надпреварата беше за родени 1997 г. и по-малки.DSCF0836
"Участието ни в този турнир е част от системата за подготовка на отбора. Идеята е състезателите да са подготвени преди началото на първенството. В състава имаме само две момчета, родени 1997 г., като през новия сезон в отбора ще имаме дебютанти", заяви треньорът на "Черноморец" Петър Йонов. "Видяхме плюсовете си, ще коригираме минусите си по време на тренировъчния процес. Очакваме държавното първенство с оптимизъм", допълни още той.
В турнира по водна топка за Купата на София възпитаниците на старши треньора Петър Йонов срещнаха силни опоненти в лицето на домакина "Локомотив- Никола Нанов" /София/, който спечели приза, отборите на ЦСКА /Сф/ и "Локомотив" /Скопие/. В последния момент от участие отпадна гръцки тим от Солун. 
На басейн "Диана" отборът на "Черноморец" разгроми столичния ЦСКА с 15:3. В другата среща "Локомотив-Н.Н." победи бургазлии със 7:4. Много малко не достигна на "акулите" да се поздравят с втори успех на турнира в двубоя срещу македонския "Локомотив". С трима по-големи от допустимата възраст в състава си тимът от Скопие взе победата с 10:8.
В крайното класиране след носителя на купата на София "Локомотив-Н.Н." на второ място се наредиха съименниците им от Скопие, "Черноморец" спечели трето място, а ЦСКА остана на последната позиция.
"Оказа се, че колегите от Македония са запознати с дейността на нашия клуб и проявяват интерес към състезанията, които организираме и провеждаме на басейн "Флора". Очакваме ги идното лято на турнира за купа Бургас. Догодина ръководството на техния клуб има желанието да проведе и подготвителен летен лагер в града ни", разкри Петър Йонов.