IMG_8324

IMG_8324

Кметът на Созопол обзаведе класна стая и кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Гости на тържеството  бяха представители на Училищния съвет и командирът на Военно морска база Атия комодор Митко Петев. Заради лошото време празникът бе проведен във физкултурния салон на училището. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на децата загинали по пътищата. Учебната година бе открита с ритуал по внасяне на училищното знаме и музикална програма с участието на ученици.IMG_8320 

Директорът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Димитринка Щерионова поздрави първокласниците, учениците и учителите и им пожела с общи усилия да постигнат отлични учебни резултати. Тя подчерта, че отговорността пред училищното ръководство и учителския колектив е още по- голяма, защото от тази учебна година созополското училище предлага гимназиално обучение, като  деветокласници ще получат качествено образование. Кметът на община Созопол Панайот Рейзи поздрави учениците и учителите и пожела на най- малките ученици, които за първи път прекрачват училищния праг щастливо детство и успехи в учението. В своето приветствие кметът на община Созопол Панайот Рейзи подчерта отговорността на възрастните да помагат на децата по пътя на познанието и да създават добри условия за тяхното образование, за да са достойни конкуренти на своите европейски връстници. Всяко дете от предучилищните групи и учениците от първите класове получиха книжка с любими народни приказки с послание от кмета. Панайот Рейзи с лични средства обзаведе  учебната стая на една от предучилищните групи, които се помещават в училищната сграда. Първите деветокласници на созополското училище получиха учебни помагала като подарък за първия учебен ден.
Подаръци получиха и останалите първолаци и малчугани от предучилищните групи в във всички училища в община Созопол. По традиция вече пета година  представители на общинската администрация и общински съветници присъстват на тържествата по случай началото на учебната година в различните училища в общината.
Училищният праг в община Созопол прекрачиха 910 ученици, като всичките 105 петгодишни деца са обхванати и посещават детските градини. В обновени и ремонтирани училищни сгради ще учат през тази учебна година учениците от Созопол, Росен, Зидарово и Крушевец.