IMG_2855

IMG_2855

Кметове не решиха за цената на боклука

Претоварна станция - Китен, които да коментират на срещата. Въпреки че от Созопол са изискали предварително проектната документация на съоръжението, Община Приморско не изпълни ангажиментите си и не я предостави в уговорения срок.

В крайна сметка документацията бе предоставена на днешната среща. Утре специалистите на Община Созопол ще я прегледат и анализират и ще излязат с конкретни проектни разходи за двете съоръжения – Претоварната станция в Китен и Депото за отпадъци в Созопол. Ако в Царево не одобрят някои разходни елементи, предстои нова среща, на която след дебатиране най-после да се стигне до единомислие по разходните параметри.

"Ние продължаваме да искаме максимално коректни и реални цени. След затварянето на сметището в Ахтопол, нашите разходи по сметоизвозване се увеличават с допълнителни разходи за транспортиране на отпадъците от най-отдалечените селища Резово, Синеморец, Ахтопол и Варвара, а това натоварва бюджета ни. Длъжен съм да защитавам интереса на гражданите ни, като искам гаранции за ниски цени", коментира Арнаудов.

Той изрази възмущението си от прибързаните действия за затваряне на сметището в Китен, въпреки че по въпроса има решение на Върховния административен съд от 23.02. 2011 г., което отменя заповедта на бившия шеф на РИОСВ Симеон Симеонов.