DSC_8365

DSC_8365

Кметът на Българово вози пътници от закъсал влак с пътническия влак от Бургас за Карнобат, когато повреда в мрежата на EVN предизвикала затруднение в жп транспорта тази сутрин. Заради проблем в контактната мрежа влакът спрял на Българово. Пътниците останали на пътя. Те подали сигнал на телефон 112. Към 11.00 часа на мястото пристигнали кметът на община Бургас Димитър Николов и кметът на Българово Йордан Йорданов. Николов се разпоредил пътниците да бъдат извозени с автобуси.

"Част от хората се бяха обадили на свои близки да дойдат ги вземат с коли. Един микробус на "Бургасбус" транспортира до Бургас 13 души. Използвахме и служебни коли за извозването на хората", разказа пред Chernomorie-bg.com Йордан Йорданов. Той лично докарал с колата си до гарата в Бургас четирима пътници.
Заради повредата на EVN без ток са били няколко села и Българово. Захранването в част от тях е възстановено преди около час.
Повредата в мрежата все още не е възстановена, заради паднал стълб и по линията няма да може да се движат пътнически влакове до нейното отстраняване.