Кметът на Царево пожела успешно лято на хотелиерите Арнаудов споделя надеждата си за едно добро лято и обещава своята лична съпричастност към решаване на проблемите, които биха могли да възникнат през сезона, както и пълно съдействие от страна на общинска администрация.

"Положихме усилия да запазим най-ниския размер на туристическия данък и да подобрим инфраструктурата в общината. Уверявам ви, че през цялото лято ще упражняваме строг контрол за опазване на чистотата върху обществените територии и свободния достъп до плажната ивица", пише в писмото си кметът.

Плажовете отново ще са основна грижа на общината, като специална комисия ще следи как ги стопанисват концесионерите. Сигнали за нарушения, свързани с чистотата и свободния достъп до тях, ще се приемат на постоянния открит телефон 0590 5 28 08. Зачестилите сигнали миналото лято бяха за възпрепятстване на свободния достъп до плажните ивици, много платени чадъри и недостатъчно свободна зона за плажуване. Телефонът прегря от оплакванията и заради невъобразимия шум от плажните заведения.