IMG_1950

IMG_1950

Кметът на Царево ще проверява сигнали за плажовете

от непочистения и неохраняван плаж "Нестинарка". От общината се свързаха веднага с концесионера и имат уверенията му, че плажът се почиства.

Осем от плажовете на територията на община Царево това лято остават безстопанствени - "Малък плаж –Лозенец", малък плаж "Оазис", Попския плаж, плажът на къмпинг "Делфин", "Айроди-север", "Айроди –юг", "Липите" и "Резово – Кастрич". От тази година поставянето на предупредителни табели на неохраняваните плажове е ангажимент на Областната управа.

Вчера постъпи оплакване и от хотелиер от село Варвара. Конкретният случай е за неспазване на забраната за извършване на строителни и монтажни работи, в сила от 15.05. до 01.10.2011., и продължаване на строителството. От общинската администрация веднага са реагирали на сигнала и са изпратили служители от контрол върху строителството.

"Ако още строят и не са спрели, ще се наложи да ги глобим. Търпеливо изчакахме и дадохме срок от един месец да се довършат и запечатат строежите. Предупредихме основните строители, като минахме по обекти и ги извикахме на разговор. Сега вече ще се налагат санкции, а по закон глобата е голяма - 10 000 лв. Разбираме, че строителството е работа и доходи за хората, но и туризмът е важен. Винаги сме търсили разумния компромис между интересите на хотелиери и летуващи и тези на строителите, но гратисният период вече приключва", каза кметът на Царево Петко Арнаудов по повод нарушаването на неговата заповед за спиране на строителството през летния сезон. Той благодари за сигналите на гражданите и ги насърчава и занапред да продължават да уведомяват общинските служители за нередности.

От 15 юни започват и проверките по плажовете. Предстои кметът лично да ги обиколи.