DSC_5462

DSC_5462

Кметът на Созопол номинира областния за депутат

снощното заседание на местната структура на партията в морската община, научи Chernomorie-bg.com. Кметът е направил първи предложението и е искал то да остане единствено. Гребенаров обаче е предложил да има и други номинации, а да не е само неговата. Така от ГЕРБ Созопол е издигната и кандидатурата на д-р Галина Милева, която вече има един мандат като депутат в парламент. Третата номинация е на Георги Пинелов.

На местните избори през 2011 година битката за кметското място бе между Гребенаров и Рейзи. Въпреки, че местната структура тогава издигна кандидатурата на областния управител, лидерът на партията Бойко Борисов реши, ГЕРБ да подкрепи Рейзи за втори мандат. Решението не доведе до разцепление сред герберите на местно ниво. Тогава Гребенаров обеща, че ще продължи да работи за града. Сега съвсем закономерно идва номинацията му за депутатската листа и то от кмета на общината.DSC_6004

Освен д-р Милева (вляво) сред номинираните са и областния лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, общинския - Иван Вълков, Диана Йорданова (вдясно). И четиримата вече са били депутати. За водач на листата в Бургас е предложена Ивелина Василева - бивш зам.-министър по екология от кабинета на Борисов.

Снимки Лина Главинова