IMG_8694

IMG_8694

Кметът на Варна търси зам.-кмет по култура

съвет по култура, свикан от кмета на морската столица Иван Портних. Консултативният орган е отворен и в него могат да се включват перманентно експерти с отношение и визия за развитието на културния живот във Варна.

По време на разговорите стана ясно, че апликационната  форма, с която Варна кандидатства за престижната номинация, ще бъде подадена на 18-ти октомври. Да бъде изградена стратегия за рекламна кампания, свързана с кандидатурата, както и да започне работа по цялостна концепция за развитието на културата на Варна – това бяха две от основните задачи, около които се обединиха участниците в обществения съвет. Предстои всеки от тях да предложи идеи, които ще бъдат обобщени по време на следващото заседание през октомври. Тогава ще бъдат създадени и тематични работни групи. Припомнени бяха думите на сър Робърт Скот, международен консултант на проекта, че при кандидатстването на всеки град най-важна е енергията на гражданите, техният ентусиазъм и желание им да спечелят.

"Община Варна трябва да има заместник-кмет по културата, вие сте хората, които най-добре познавате гилдията, затова ще разчитам на ваши предложения. Вярвам, че номинацията, около която се обедините, ще  бъде на човек с авторитет и ясна визия за развитието на културния живот на града", каза кметът Иван Портних. Той допълни, че експертите от обществения съвет ще имат думата и при разпределението на средствата в бюджета за култура.