IMG_7866

IMG_7866

Комбинирана площадка за учениците в Ахтопол Игрището е изградено изцяло със средства на Община Царево. То е със стандартни размери 15/30 метра, настилка от изкуствена трева, нови баскетболни кошове и волейболна мрежа. В проекта са предвидени също осветление и видеонаблюдение.

В учебно време площадката ще бъде изцяло на разположение на възпитаниците на ОУ "Св. св. Кирил и Методий", а през останалите часове на гражданите и гостите на Ахтопол.IMG_7830

Съоръжението е изградено на мястото на т.нар. спортен комплекс към училището, който от години беше занемарен и почти неизползваем.

Кметът на Община Царево Георги Лапчев подчерта, че създаването на по-добри условия за спорт на децата и жителите на региона е приоритет.

"Игрището за волейбол и баскетбол не е първата инвестиция в спортна инфраструктура на територията на Ахтопол. Първата стъпка за развитието на спорта беше футболното игрище, което отговаря на всички съвременни условия. Надявам се и към новата площадка да има такъв голям интерес, защото спорта освен развлечение е и здраве", коментира кметът на Ахтопол Атанас Желязков.

Лентата на новото игрище беше отрязана от двамата градоначалници и евродепутатът Томислав Дончев.