DSC_7514

DSC_7514

"Korn" са хедлайнерите на "Spirit of Burgas"

Това лято се местят на бургаския плаж и на сцената им ще миксират Armin van Buuren, на следващия ден техно звездата Richie Hawtin, а финалът е запазен за най-обичания хаус диджей у нас – Mark Knight.

Фестивалът се провежда за 5-ти пореден път. Екипът, който го организира е променен, но и този година негов партньор ще бъде община Бургас. "Преди 5 години започнахме с малко емоция, малко на шега, но вече го правим за пети път. Имаме вече запитвания и интересът към фестивала расте", каза кметът на община Бурас Димитър Николов на първата пресконференция днес в София.

Стрийт денс, зона за пърформанс, графити, рампа за екстремно колоездене ще бъдат обособени зад гърба на хотел "Приморец". Блус сцената ще бъде преместена на мястото на бившата Латино сцена.

Фестивалът ще бъде разделен на две зони. В едната влиза новата "Solar Dance Arena".

Билетите за фестивала ще бъдат пуснати в продажба от утре - 16-ти март. За "Solar Dance Arena" те ще се продават по 80 лева, а другата зона – 120 лева. За двете зони цената на тридневния билет е 200 лева. Това са промоционални цени и ще важат само до края на март.

По настояване на кмета Димитър Николов ще има и специален одит по шума, който ще следи за нивото през трите фестивални дни.

10% от приходите на сдружение "Спирит фестивал" отиват в бюджета на общината.