DSC_7050

DSC_7050

Крем с екстракт от охлюв премахва белези и рани

козметичната индустрия.

Установено е, че кожата на ръцете на работници, манипулиращи с охлюви, е изключително мека и нещо повече – малките порезни рани заздравяват много бързо, без наличие на белези. Това провокира методични проучвания върху ефекта от екстракта на градинските охлюви, които потвърдиха неговите регенериращи свойства.

Охлювения екстракт е продукт от охлювите (вид Helix Aspersa Muller, както и от кафявия градински охлюв Helix Pomacia) , който притежава изключителни оздравителни за кожата свойства. Съдържа алантоин, колаген, еластин, гликолова киселина и натурални антибиотици, които регенерират и защитават клетките на кожата.DSC_7021

Колагенът и еластинът са протеини, които са взаимно свързани, защото са основни съставки на съединителната тъкан. Като основното им свойство е да задържат водатат в клетките, поддържат тонуса и тургора на кожата и пречат за образуването на бръчки. С тях взаимно свързан е и алантоинат, защото той пък ускорява образуването на колаген и подмладява кожата, силен антиоксидант е и активира естествените оздравителни процеси. Гликоловата киселина отстранява мъртвите клетки и хидратира в дълбочина, докато това спомага за по-доброто абсорбиране на полезните съставки от кожата и най-вече на естествения антибиотик, които пък на свой ред унищожава бактериите.Естественият антибиотик е много по-ефективен и напълно безвреден в сравнение с лекарствата на химическа основа.

Високо пречистеният охлювен филтрат лекува не само акне, но е ефективен и при варикозни вени; псориазис; абсцеси; екземи; предпазване от образуване на белези; целулит; бръчки; белези; изгаряния, включително слънчево; язви в устата; обриви и други.

Охлювеният филтрат е чист и прозрачен, подобен на вода и няма мирис. Извлича се мануално, без увреждане на охлювите. Филтрира се след екстракцията и се тества микробиологично, преди да се използва като ингредиент. На пазара има различни продукти, съдържащи охлювни филтратни, но само продуктът с високо съдържание на охлювен секрет е ефективен при което и да било лечение. "Сълзите от охлюв" и "Snail Gel+Q10" ви дават гаранция за качествен продукт с високо съдържание на охлючвен екстракт. Като комбинацията им би увеличила ефекта от ежедневната ни грижа против бръчки, кафеви петна, акне, белези от рани и кожни раздразнения.А за цялостна грижа,както за проблеми на лицето, така и за цялото тяло са създадени сапуните с екстракт от охлюв "Snail Soap" и гелът със секрет "Мукофикс". Те са подходящи при изгаряния (слънчеви и други), третиране при целулит, заличаване на белези, разширени вени, акне,псориазис, обриви и др. Охлювът сам регенерира счупената си черупка-по същия начин той въздейства на нашата кожа, тъй като структурата му се доближава изключително много по структурата на нашата кожа, което благоприятства за бързото й въстановяване.

Продуктите с екстракт от охлюв можете да намерите в магазина на "Sea Stars" в Бургас, улица "Алеко Богориди" №16.