Криминално проявен преби бившата си приятелка

Летовникът подал сигнал за случилото се в РПУ Приморско.

 

От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и заградителни действия, автомобила е установен и спрян от полицейски служители на КПП на входа на Бургас. Зад волана е бил Р.Ц. от Русе, а с него са се придвижвали С.Т., 42-годишен, криминално проявен, също от Русе и 30-годишна жена от Русе, лежаща в безсъзнание на предната седалка в автомобила. Пострадалата е откарана в МБАЛ Бургас за лечение, където е установено че й е нанесена средна телесна повреда (жената е получила прободни рани по главата и крайниците и счупени предни зъби). Установено е, че потърпевшата имала по-близки взаимоотношения с Р.Ц., но след разрив в личните им контакти напуснала Русе и отишла при приятелка в Китен.

Р.Ц. и приятелят му С.Т. разбрали местоположението на русенката, като я отвлекли от Китен и пребили. От ударите момичето изпаднало в безсъзнание и двамата мъже отишли край река Ропотамо да я свестяват, където ги забелязъл и случайния турист, подал сигнал в полицията.

Р.Ц. и С.Т. са задържани за срок от 72 часа в Районно управление "Полиция" – Приморско, като им е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда и отвличане. Работата по документиране на престъпната дейност на лицата продължава.