DSC_5352

DSC_5352

Курс за успешни родители тръгва наесен

за мир. През близо 50-годишната си история тя непрекъснато се обновява и подобрява с нови примери

и съдържание, актуални към въпросите и грижите на съвременните родители. Тя е подходяща, както за родители на малки деца и на такива в тийнеджърска възраст, приложима е за семейства от всеки етнически и културен произход, както и за организации, които работят с деца и младежи. Програмата ТУР не е лекционен курс, а практическа подготовка в осем модула в рамките на 30 учебни часа. По достъпен и интересен начин участниците усвояват уменията и практическите задачи, като например как да говорите на децата си така, че те да ви слушат и да променят неприемливото поведение, да слушате децата си така, че те да се почувстват разбрани, да разрешавате проблеми в семейството така, че никой да не губи, да прилагате подходящи умения при разрешаване на спорове в семейството.

DSC_5340Родители, които прилагат тези умения в ежедневието си, остават изумени от коренно промененото си поведение както към децата си, така и към партньора си, към колегите и приятелите си. Те не само придобиват нови знания и умения, но и научават защо и кога да ги прилагат.

Курсът се провежда от сертифицирани инструктори, а групите са от 12 до 20 души. Цената е 200 лева, в нея са включени помагалата при обучението. Желаещите да участват могат да подават документи на адрес Бургас, улица "Константин Фотинов" №22, представител Дарина Георгиева. Заниманията ще започнат в началото на септември.