DSC_2852

DSC_2852

"Кутия за храна" поведе в класацията на "София филм фест"

класацията на зрителите на международния "София филм фест на брега", който се провежда за XII път в Бургас. Филмът, получил най-високата оценка на публиката до сега е копродукция на Индия-Франция-Германия. На второ място се нарежда филмът на сръбския режисьор Горан Маркович "Фалшификаторът" с оценка 5.42. "Краят на омагьосания кръг" на режисьора Феликс Ван Хрунинген е оценен от зрителите с 5.24 и заема трето място във временното класиране. На четвърто място с оценка на зрителите от 4.99 е филмът "Ида" на полския режисьор Павел Павликовски.

Всеки зрител, който гледа прожекциите в общинското кино "АБ" в драматичен театър "Адриана Будевска" има право да гласува по шестобалната система. Така този филм, който получи най-висока оценка ще грабне наградата на публиката. Отличие ще получи и филмът, който журито на "София филм фест на брега" ще излъчи като най-добър.

А сайт "Черноморие" за първи път тази година ще представи зрителите, познали оценките на прожектираните заглавия.

Прожекциите на филмите през уикенда са от 16.00, 18.00 и 20.00 час. От понеделник до петък от 17.00 часа ще се излъчват късометражните ленти, игралните филми са с часове - 18.00 и 20.00 ч.

На 21 март, петък от 19.00 часа ще се състои официалната церемония по награждаването и закриването на фестивала.