DSC_0820

DSC_0820

Кънев: Данък здраве много трудно ще мине

гласуване никъде, здравният министър Петър Москов го развява по медиите." Това заяви бургаският депутат от БСП Петър Кънев (вляво на снимката). Според него предложението на министъра не среща подкрепа дори и сред депутатите от ГЕРБ, които са най-голямата група в парламента.

Според Кънев промените в закона за счетоводството ще доведат до облекчения за малките фирми. "По този начин ние ще ги освободим от много документи чисто счетоводно. В страната има 380 000 малки фирми, от които 340 000 микрофирми, където са заети 600 000 души", допълни Кънев.

Той заедно с колегата си Атанас Зафиров направиха месечния си отчет за свършеното от тях в Народното събрание.

"Миналата година предложих 3 млн. лева да бъдат осигурени за българския манастир "Свети Георги" на Света гора. Предложението ми беше отхвърлено. Тази година отново го внесох като редуцирах цифрата на 1,5 млн. лева. И то не мина. Явно колегите не разбират същността на проблема и необходимостта манастирът да се ремонтира. В противен случай има опасност да го загубим", коментира Зафиров. Колегите му в парламента не са подкрепили и друго негово предложение - за отпускане на 500 000 лева за църквата "Св. св. Константин и Елена" в Одрин, за откриване на поклоннически център.

Галерия