Заниманията ще се провеждат в продължение на четири седмици. Снимки НХА

Заниманията ще се провеждат в продължение на четири седмици. Снимки НХА

Лятната академия за деца и ученици на Националната художествена академия ще се проведе и това лято във филиала в Бургас, който се намира в Магазия 1. От 24-ти юни до 19-ти юли - в продължение на 4 седмици - детската лятна академия ще предложи на малките художници вълнуващи срещи с изобразителното изкуство. Децата ще творят под ръководството на студенти и преподаватели от НХА - филиал - Бургас с участието на изявени художници.

"ЛАДУ 2024" ще се бъде посветена на стогодишнината на големия бургаски художник Георги Баев.

В творческите занимания по време на Лятната академия могат да се включат деца и ученици от 6 до 18-годишна възраст. Всеки делничен ден от 09:00 до 17:00 часа най-малките художници ще се впуснат в пъстро приключение от различни видове творчески занимания в ателиетата и графичната база на НХА - филиал Бургас, в Морската градина, в пространствата на културен център "Морско казино", в Регионалната библиотека и в експозициите на Регионалния исторически музей в града.

Учебната програма включва работа в разнообразни ателиета по изящни и приложни изкуства: "Академично рисуване", "Живопис", "Графика", "Скулптура", "Авторска книжка", "Авторски комикс", "Керамика и грънчарство", "Икони", "Текстил", "Изработване на кукли и декори за куклен театър", "Пленер – морски пейзаж", "Ленд арт", "Куклена къща за най-малките" и "Ателие 13 +" за тийнейджъри.

Уъркшоп програмата включва работа в древната арабска техника за рисуване върху вода - ебру с Анжела Минкова; за първи път ще имаме и уъркшоп по цианотипия с Уша Цонкова, и графичен уъркшоп с бургаската художничка Дарина Пеева.

По традиция, в края на творческата лятна академия, малките художници ще наредят своята изложба с най-хубавите произведения, в галерия "Ателие". Ще има и ревю с авторски костюми.

За втори път ще се проведе благотворителен търг на детски произведения в полза на деца в нужда.

Такси за участие:

Цял ден - от 09:00 до 17:00 часа - 35 лв.

Сутрешен блок от 09.00 до 13.00: интензивни занимания в ателиета – 20 лв.

Следобеден блок от 14:00 до 17:00 часа: занимания в ателиетата, пленер в парка, посещения и рисуване в музеите и галериите на Бургас, лекции, срещи с художници, екскурзии - 15 лв.

Социални отстъпки от таксите:

1. За второ дете от семейство – 10%

2. За трето дете от семейство – 50%

3. За деца в неравностойно положение – 50%

Повече информация на: https://www.nha.bg/bg/novina/lytna-akademiy-za-deca-i-uchenici-nha-filial-burgas-2024-g и на 0888 148 715 – Мария Ландова – ръководител на ЛАДУ

Записване - Невена Проданова - координатор на проекта на: [email protected] и тел.: 0877 668 966.

Галерия