Люси Дяковска и Милица Гладнишка излизат на сцената заедно с Плевенската филхармония. Снимки Плевенска филхармония

Люси Дяковска и Милица Гладнишка излизат на сцената заедно с Плевенската филхармония. Снимки Плевенска филхармония

Люси Дяковска и Милица Гладнишка с "ABBA SYMPHONIE" на лятно турне. Концертът е част от 70-тия сезон на Плевенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров.

Динамика извън класическите форми в нов прочит за симфоничен оркестър и поп гласове ще пресъздадат музикантите в този проект, влизайки в магията на ABBA. Музиката на шведската група, която скоро се завърна на сцена, обичана от меломаните в цял свят, оживява и у нас в летните театри, откритите сцени и най-красивите и престижни зали. 

Турнето  "ABBA SYMPHONIE" ще мине и по Черноморието. На 12-ти юли концерт ще има в "Артиум център" в Несебър от 19:00 часа. На 13-ти юли в Летен театър Бургас от 20:30 часа. На 11-ти септември в Летен театър Варна от 20:00 часа.

Диригент на музикалния проект е маестро Найден Тодоров. Аранжиментите са дело на Пламен Проданов и Георги Милтиядов, който е и пианист, и ко-диригент на проекта. В програмата с инструментална и вокално-инструментална музика, обработена за оркестър, с нов поглед към вокалните партии, са амблематични песни като: "Mamma Mia", "Money, money, money", "Take a chance on me", "Gimme! Gimme! Gimme!" и много други, до финалното крешчендо в "Dancing Queen".

Галерия