MBus-Ofis

MBus-Ofis

"М-Бус" издава безплатни карти за деца

местоживеене на родителя. Родителите  трябва да покажат документ с адресна регистрация и акт за раждане на детето. На по-късен етап от "М-Бус" ще обслужват и децата, които живеят в Айтос, като картите отново ще се издават на автогарата в Карнобат.

С тези документи децата ще могат да ползват без пари градския транспорт във всеки един град в страната.

От фирмата превозвач припомнят, че от 7 до 10-годишна възраст децата пътуват на половин цена по междуселищните линии. "М-Бус" започва и въвеждането на касови апарати за издаване на билети в автобусите си.  Те ще са факт от април месец - засега по направленията Поморие, Карнобат и в градския транспорт в Карнобат. Фирмата продължава обучението на персонала си за работа с апаратите, въпреки че правителството отложи срока на въвеждането им.

Продължава и модернизацията на автогарата в Карнобат. "М-Бус" взе сградата на концесия от местната община. Там ще бъдат обособени нови сектори за големи автобуси, които преминават през града. Така пътниците ще могат да ползват удобствата на автогарата в Карнобат по време на престоя или при прехвърляне от един автобус на друг.

Управителят на фирмата Румен Христов припомни, че ангажиментът на "М-Бус" включва инвестиция от 580 хиляди лева до 2017-та година. Тази сума обаче е прехвърлена още през 2012-та. Парите са вложени в модернизация, оборудване и създаване на удобства в автогарата. 

Транспортната фирма въвежда и единна информационна система за резервации в автобусите си. Така пътниците ще могат във всеки един момент и във  всяка каса на "М-Бус" и партньорската й мрежа да получат информация за свободните места по линиите.