DSC_9915

DSC_9915

Мария Михалева подава оставка заради скандала с "Алма тур"

, които няколко дни прекараха на летищата в Бургас и Варна, след като "България еър" анулира полетите, които не били платени от "Алма тур". Преди да поеме поста Михалева бе регионален представител на "Алма тур" за Бургас и региона.

аявявам, категорично, на първо място, че дейността на "Слънчев бряг" АД, където от 1 г. и половина съм изпълнителен директор няма и не може да има нищо общо както с възникналия проблем между две частни фирми, така и с принудителния престой на чуждите туристи на територията на страната. Моята работа в "Алма Тур" е невъзможно да поражда какъвто и да било конфликт на интереси с дейността на държавното дружество. Това е предварително разгледано от компетентни юристи, аз съм подала всички необходими декларации за това и съм назначена съгласно всички законови изисквания и нормативни наредби на страната. Това се доказва от факта, че почти 2 г. не е имало никакви подобни претенции за конфликт на интереси, спрямо моята работа, като изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД. Сегашната, твърде неприятна ситуация се използва от определени лица, които преследват политически, или частно икономически интереси. Те са готови на най-грубо манипулиране на публичното мнение, с една определена цел – да прехвърлят междуфирмен конфликт на гърба на държавата и така да предизвикат преврат в "Слънчев бряг" АД, а може би и по-нагоре. Причините са, че новото ръководство, назначено от министър Трайчо Трайков, започна за пръв път от 10 г. тотална ревизия и проверка на всички закононанарушения и злоупотреби, извършени с държавно имущество в един от най-големите курорти в Европа...

Аз лично съм решила да си подам оставката, за да не поставям повече в напрежение и неудобна ситуация от обяснения своите колеги, министър Трайков и правителството. Въпреки, че нямам нищо, от което да се притеснявам, а напротив – излизам от Слънчев бряг с чиста съвест на достойно свършена работа, в полза на България и родния ни туризъм, аз ще се оттегля, за да не дава присъствието ми дори формален повод за недобросъвестни атаки и обвинения. Надявам се, че колегите ми от "Слънчев бряг" АД, както и МИЕТ ще проявят неотклонност, за да отстоят започнатото преди 2г. в Слънчев бряг, а то е: Възстановяване на законността, реда и обществения интерес в най-големия курортен комплекс на страната ни – Слънчев бряг, независимо от силовата съпротива на икомическо-политическите лобита", се казва в изявлението на Михалева разпространено до медиите днес.