МС отпуска 100 000 лв. за църквата в "Меден рудник"

"Меден рудник". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Бургас. Премиерът донесе мощехранителница със свещена манна от нетленните мощи на свети Николай Чудотворец, дарена от италианския град Бари. Мощехранителницата бе предадена на сливенския митрополит Йоаникий. Тя ще се съхранява в храма "Св.Св.Кирил и Методий" до завършването на църквата "Свети Никола" в "Меден рудник", която ще е най-голямата в Сливенската епархия.

 

 

"Това свето миро, което идва от неговите мощи (на свети Николай Чудотворец) ни дава надежда и радост. Това е дело добронамерено и донесено от министър-председателя Бойко Борисов и министър Божидар Димитров. Тази светиня ще остане да свидетелства за добрите сърца и намерения, които идват от Бари. За нас това е нечакана радост", каза митрополит Йоаникий, когато пое манната. "Приемаме го с поклон и надежда, защото ще охранява и ще ни предпазва от зли обстоятелства", каза още владиката.

След като пое манната Йоаникий поведе процесията в храма. В църквата влязоха и министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който също придружаваше Бойко Борисов, областният управител Константин Гребенаров, кмета Димитър Николов, депутати, представители на администрацията, общински съветници.

 

Снимки Етелка Пирева