IMG_5765

IMG_5765

"Метропол" с медали от турнир "Замората" и подготвителния лагер в Приморско в началото на септември, поредната малка, но важна стъпка към спортните върхове възпитаниците на треньорите Хариета Гарибян и Марио Златев направиха на 15-ия международен турнир "Замората". Състезанието, което е посветено в памет на именития български треньор Стефан Попов, се проведе миналия уикенд на басейн "Спартак" в столицата. За призовите места спориха близо 400 млади плувци от България, Сърбия и Македония.

ПК "Метропол" участва с отбор от 11 плувци и спечели две втори места. Носител на отличията стана Деян Велков, който извоюва бронзовите медали в бруста. На 50 метра Деян финишира с време- 44.22 секунди, а на 100 м завърши с резултат- 1.41.05 мин.
В същата дисциплина Георги Колев се класира на пета позиция с време 1.47.04 мин., следван от Христеан Маслев с резултат 1.49.87. 
При по-големите отново в 100-метровата дистанция на бруста Габриел Павлов се класира пети с 1.17.45 мин. Бургаският талант имаше не леката задача отново да влезе в битка с година по-големите от него съперници, но се справи отлично с конкуренцията в синия коридор. На 200 съчетано Габриел дублира петата си позиция като спря хронометрите на 2.34.22 мин.
Много добра оценка от своите треньори за представянето в турнира получиха малкият Артьом Пудников, Борис Крумов, Стоян Иванов, Илиян Димов, Янислав Симеонов, Златислава Янакиева и Георги Димитров. 
"Всички деца се представиха много добре на "Замората" и подобриха личните си постижения. Новото попълнение в отбора Артьом Пудников, който е от Русия и е най-малкият в състава, тренира при нас отскоро, но има реални шансове за призови класирания във възрастова група "Златна рибка" през идното лято, където ще участва. Продължаваме с усилената работа и се надяваме за по-добри резултати през следващия сезон", заяви треньорът Марио Златев.