Министър Найденов: Компенсации за дивечовъди няма да има и започна тяхното поетапно умъртвяване. Заради сигурността достъпа до селото е ограничен. Министър Найденов облече специален екип преди да влезе в Резово и да обиколи къщите, за да се срещне със стопаните, чиито животни ще бъдат умъртвени. На излизане през контролно-пропускателния пункт министърът мина и през мястото за дезинфекция.

Отвън го чакаха дивечовъди, за да изложат проблемите си. Заради шапа по животните е забранен лова от близо две седмици. Според Златин Бодуров, концесионер на дивечовъдна стопанство "Белиево", той и другите като него са претърпели загуби заради отложения ловен туризъм. Бодуров е взел да стопанисва станцията и за това е внесъл 24 000 лева в държавата. В стопанството се практикува само ловен туризъм. Заради шапа обаче той е забранен. Бодуров е принуден да върне групата от италиански ловци, които е трябвало да дойдат да отстрелват животни заради трофея им. По негови сметки за две седмици той е загубил към 8000 евро. Той настоява държавата да плати обезщетение на него и другите стопани на дивечовъдни станции заради претърпените загуби.

Според министър Найденов обаче това няма как да стане.

Министърът заяви още, че ще бъдат възстановени загражденията ни по границата с Турция. Това предложи още преди седмица кметът на община Царево Петко Арнаудов.