ABV_VN

ABV_VN

Младежите на АБВ-Варна номинираха Първанов за лидер

младите азбукари структурираха младежката организация на партията в морската столица. Предложението за лидерството на Първанов направи 19–годишният Християн Николов, членуващ в организацията на квартал "Аспарухово". Мотивите на младежа за номинацията бяха свързани със заявката, която Георги Първанов дава за обновление на партията чрез отваряне на пътя за млади лидери с иновативно мислене.

Младежите от АБВ във Варна учредиха своя 60-членна младежка структура и избраха 9-членен младежки градски съвет. За председател на градската организация бе избрана 24-годишната варненка Мирослава Наскова.

Конференцията бе уважена от градския лидер на партията доц. д-р Миглена Темелкова, която предаде поздравите на президента Първанов към младежите. Тя сподели, че един от основните и приоритети е политическото развитие на младите членове на партията и се ангажира да организира за участниците в конференцията през следващия месец двудневно обучение по политически мениджмънт. По време на кампанията за парламент варненските младежи от АБВ са раздали около 25 000 листовки, около 5 000 визитки на кандидати за народни представители от листата на партията и са почукали на повече от 1000 врати на апартаменти и къщи. Дори и без организационна структура, азбукарите на възраст до 35 години са успели да разгърнат силна младежка кампания, като са организирали три дискусии с участието на президента Георги Първанов – похвалиха се днес младежите по време на конференцията. В края на месец април варненските млади азбукари ще инициират и провеждането на кръгла маса свързана с реализацията на младите лидери в България, на която канят и президента от периода 2002 – 2012 година Георги Първанов.